Eurosafes

Eurosafes worden ook Eurokluizen genoemd. Eurosafes zijn kluizen  die aan verschillende europese normeringen voldoen. Door deze certificeringen kunt u rekenen op maximale veiligheid voor uw kluis. Deze certificeringen worden onderverdeeld in 7  Euro Klasse. Hoe hoger de Euro Klasse, hoe hoger de waardeberging geld en waardeberging kostbaarheden is.

Bent u opzoek naar een goede betrouwbare kluis, dan is een eurosafe wat u zoekt. In ons assortiment Eurosafes vindt u alleen de kluizen en brandkasten die aan de strengste eisen voldoen. Voor zowel prive als voor zakelijk gebruik is een eurosafe perfect om uw bedrijfsinformatie te beschermen tegen inbraak en brand. Door alle normen voor de Eurosafes, zijn deze kluizen van hoge kwaliteit, welke u bij ons veilig en voordelig online kunt kopen.

Resultaten 1 - 21 van 157

Indicatie waardeberging Eurosafes

Deze term geeft aan hoeveel aan contant geld de verzekering dekt, wanneer dit in de safe ligt opgeborgen. Hierbij wordt er van uitgegaan dat het contante geld ligt opgeborgen in een inbraakwerende kluis in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Afhankelijke van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie.

Tip: Ga altijd even bij uw verzekeringsmaatschappij na of zij akkoord gaan met de indicatie waardeberging die voor de door u gekozen kluis staat. Diverse omgevingsfactoren kunnen namelijk de waarde die verzekerd wordt verlagen, maar ook verhogen!

Euro Klasse voor Eurosafes

Naast de indeling van het NCP is er ook een Europese norm ontwikkeld om veel voorkomende typen inbraakwerende kluizen in te schalen. Volgens deze norm moet de kluis getest worden door een onafhankelijk testinstituut. In de testinstituten gaan ervaren mensen aan de slag met de kluis om deze open te breken. De verkregen resultaten worden omgezet in een weerstandswaarde. Hierin worden rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. Aan de hand daarvan wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse. Kluizen worden hierdoor onderverdeelt in Euro Klasse 0 tot en met Euro Klasse VI.

Inbraak certificaat (Securitylevel 1 en 2) voor Eurosafes

De Europese normen gaan uit van de resultaten van echte testen, vastgelegd in EN 14 450 en EN 1143-1.  EN 14 450 is de normering voor licht inbraakwerende kluizen en zijn geschikt voor eenvoudige risico's. De certificaten S 1 en S 2 staan op een plaatje aan de binnenzijde van de kluisdeur. Deze worden ook Securitylevel 1 en 2 genoemd. Kluizen met security level 1 hebben een waardeberging geld van € 2.500,- en een waardeberging kostbaarheden van € 5.000,-. Een kluis met security level 2 heeft een waardeberging van € 5.000,- en waardeberging kostbaarheden van € 9.000,-.

ESSA normering en certificering Eurosafes

ESSA, de European Security Systems Association, is een onafhankelijk instituut met als doel duidelijke, uniforme testmethoden, normering en certificering van brandkasten, sloten en testinstituten.

ESSA gecertificeerde producten krijgen een blauwe ECB-S label. Hierop staan de belangrijkste kenmerken van de brandkast t.w. aan welk testnorm is voldaan; het certificaat nummer; de weerstandsklasse; het gewicht en bouwjaar. Dit ECB-S certificaat is terug te vinden op de deur van de kluis of brandkast en biedt de koper de zekerheid dat zijn brandkast aan de hoge Europese normen voldoet

Veel gestelde vragen voor Eurosafes

De Eurosafes kluizen kunnen zowel voor zakelijk als prive gebruikt worden. Belangrijk is om te bepalen wat u in uw kluis wilt bewaren en waar u de kluis wilt gaan plaatsen. Hierdoor kunt u de grote van de kluis bepalen en welke eisen qua beveiliging de safe moet hebben.
De waardeberging van de Euro Klasse loopt op naar mate de klasse hoger is. U kunt op onze pagina Inbraakwerend een uitgebreid overzicht zien van de waardeberging geld en kostbaarheden per klasse. U kunt ook de Informatiekaart kluizen inbraakwerend downloaden voor een overzicht.
De constructie van de deur is erg belangrijk. Daarnaast is de certificerings klasse van belang en toont aan waar de kluis voor getest is.
Hier zijn een aantal dingen die men in een kluis kan bewaren:
- Waardevollen papieren, zoals verzerkeringspapieren, notariele aktes etc.
- Paspoorten
- Juwelen
- Geld